Fortsat status quo på boligrenterne
Udstedelserne fortsætter primært i 5 % 2056-serien. De lange realkreditrenter har ligget stort set uændret siden midten af marts. Vi mener fortsat, at de lange renter har toppet, men vil holde sig på det nuværende niveau, indtil kerneinflationen er faldet yderligere tilbage.
Nationalbanken forhøjede renten til 3,60 % i midten af september, men det var også den sidste renteforhøjelse. Markedet forventer rentesænkninger fra 2. kvartal 2024.
Realkreditrenterne er på det højeste niveau i 15 år. De gælder både de korte og de lange realkreditrenter. De lange realkreditrenter ser dog ud til at have toppet i efteråret 2022, hvor kursen på 5%-lånet uden afdrag var nede omkring 94. Det gav en kort periode i slutningen af september og første del af oktober 2022, hvor udstedelsen skete i 6%-lånene.
De korte renter har passeret toppen
Præcis hvornår det vil blive er usikkert, og afhænger helt og aldeles af udviklingen i inflationen. Vil inflationen og ikke mindst kerneinflationen fortsætte tilbagefaldet, eller bliver ECB og Nationalbanken tvunget til at holde renten på et højt niveau i længere tid for at dæmpe kerneinflationen tilstrækkeligt? Samtidig spekuleres der i, hvor meget renten vil blive sænket. Pt. forventes rentesænkninger på i alt ca. 1 %-point i løbet af 2024 og 2025.
Kerneinflationen falder langsomt
Usikkerheden er dog fortsat stor, og det giver risiko for, at vi fortsat kan se store bevægelser i kurserne og realkreditrenterne.
Så uanset om man står foran at skulle optage nyt realkreditlån, eller man skal indfri sit gamle realkreditlån, så er det en god idé at overveje at låse kursen, så man slipper for den risiko, som de svingende rentemarkeder giver.
Seneste nyheder
Ny stor stigning i beskæftigelsen
Mange fik kaffen galt i halsen, da beskæftigelsestallene for august viste et fald. Tallene er nu revideret og viser i stedet en mindre stigning, og stigningen er fortsat i september og oktober.
Boligpriserne stiger moderat, men har endnu ikke helt indhentet faldene fra 2022
Byggeomkostningerne er faldet med 0,4 % det seneste kvartal. Det er alene arbejdsomkostningerne, der er skyld i faldet. Materialeomkostningerne er steget med 0,1 %.
Kontakt os
Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.