Fast og variabel rente

Renten er faldet – skal jeg nedkonvertere?

Har du et fastforrentet 5%- eller 6%-realkreditlån? Så kan du overveje, om du skal lægge dit nuværende lån om til et lån med lavere, fast rente. På den måde kan du måske komme til at sidde billigere i det hver måned.

Renten er nu faldet så meget, at det er muligt at optage et fastforrentet realkreditlån til 3,5% eller 4%. Hvis du har et fastforrentet 5%- eller 6%-realkreditlån, kan du derfor overveje, om du skal lægge dit lån om.

Fordelen ved at nedkonvertere

En såkaldt nedkonvertering af lånet indebærer, at du betaler dit nuværende, fastforrentede lån tilbage med et nyt lån, som du optager, og som altså har en lavere, fast rente.

- Fordelen er, at du sparer penge på din månedlige ydelse, og hvis dit lån er med afdrag, vil afdraget blive større. Det betyder, at friværdien i din bolig stiger, siger Karsten Poul Jørgensen, boligøkonom i Lån & Spar.

Før du beslutter dig

Der er dog et par ting, du skal overveje, før du beslutter dig for, om du skal nedkonvertere. Det er nemlig ikke gratis at indfri det nuværende lån og optage et nyt til en lavere rente. Derudover har lånet med den lavere rente en kurs under 100. Det betyder, at du sidder tilbage med en lidt større gæld, når lånet er lagt om.

- Du skal derfor være klar over, at det vil tage lidt tid, før den større gæld bliver opvejet af de lavere rentebetalinger, pointerer Karsten Poul Jørgensen.

Prøv vores beregner

Er du kunde i Lån & Spar, kan du bruge vores beregner til at se, hvordan en omlægning ville se ud. I mobilbanken finder du beregneren under ’Konti’ og derefter under fanen ’Realkredit’. I netbanken skal du åbne menuen oppe i venstre hjørne og derefter vælge ’Realkredit.’

Hvis du er i tvivl, om det er en god idé at nedkonvertere dit lån, kan du altid kontakte din rådgiver.

Book møde

 

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.